Glas vi rekommenderar

Bästa whiskyglas – Glencairn Glass

Glencairn

Ett whiskyglas som fick den stora utmärkelsen Queens Award for Innovation 2006 är glaset Glencairn Glass som är det perfekta glaset för just whisky. En typisk form av en tulpan blomma gör att aromerna koncentreras bättre vilket ger whiskyn en betydligt bättre doft.

Dessa är de så kallade officiella whiskyglasen alla pratar om numera och vi rekommenderar varmt dessa glas till både nybörjare men även personer som fortfarande använder de så kallade tumblerglas.

Smakerna från ett tumblerglas och ett tulpanglas går nästan inte att jämföra för känslan är så mycket bättre med ett tulpanglas.

Dock tycker många att tumblerglaset fungerar bättre till när man vill använda sig utav is eller så kallade whiskystenar då tulpanglaset är ganska smalt upp till.

Både KitchenTime och Cervera säljer dessa underbara whiskyglas.

Tumblerglas

tumblerglasÄr man lite old fashioned eller man oftast dricker whisky on the rocks dvs whisky med isbitar så är oftast ett tumblerglas oslagbart. Nu vrider det sig säkert i kroppen hos många whiskyälskare att vi rekommenderar whisky med isbitar men det är upp till var och en vad de gillar och det är många personer som är glada i whisky on the rocks.

Utbudet av dessa typer av glas är enormt hos olika butiker på nätet och det är relativt lite som skiljer de åt förutom utseendet på glaset. Dock uppskattar många att glaset är lite tunnare än de vanliga traditionella tumblerglasen.

Ett tips är att prova whiskystenar i stället för isbitar för att undvika att whiskyn späs ut för mycket.

Kommentarer är stängda