Butiker

kitchentimeKitchenTime

KitchenTime har ett grymt bra utbud av whiskyglas i alla dess former och de säljer även storfavoriten från Glencairn Glass som har vunnit flera priser som bästa whiskyglaset i form av tulpanglas. KitchenTime har även ett stort utbud av tumblerglas i flera olika märken och former. En av våra favoriter är Pulse Tumbler från Orrefors som har den perfekta formen ett tumblerglas kan ha.

KitchenTime har fri frakt över 150:-

cerveraCervera

Cervera i Sverige är ganska känt för de flesta svenskar och Cervera har ett relativt stort utbud av whiskyglas från flera märken så som Orrefors, Kosta Boda, Iittala och även de kända tulpanglasen från Glencairn som vann priset som bästa Whiskyglas 2006 av Queens Award.

Cervera har fri frakt över 500:-

Snabbtips inför valet av whiskyglas

Det är inte helt självklart vilket whiskyglas som är rätt för dig och vi rekommenderar att du läser igenom våra tips här på hemsidan samt att du funderar kring hur det själv gillar att dricka whiskyn. Men det finns några utgångspunkter så som att finare whisky helst ska drickas från ett tulpanglas eller om det är whiskyprovning men med lite billigare whisky är det inte lika viktigt kring vilket glastyp det är.

Men whiskyglas har helt klart en betydelse kring hur vi uppfattar drycken då det påverkar flera av våra sinnen och det bästa är egentligen att prova sig fram.

  • Dricker du inte whisky men funderar på att ge bort ett par whiskyglas så rekommenderar vi tulpanglasen från Glencairn Glass alla dagar i veckan. De håller även hög kvalitet och är väldigt intressant för någon som aldrig har provat dessa tulpanglas. Helt klart en upplevelse.
  • Gillar du tumblerglas så försök välja whiskyglas som är tunna upp till där munnen möter glaset för bästa känsla. Om det är kristallglas så kan det vara ett stort plus för den som gillar lite extra lyx.
  • Nätbutikerna har ofta kampanjer på whiskyglas så håll utkik för bra priser och det är oftast roligare att ha ett dussin whiskyglas av samma sort då whiskyglas håller väldigt länge om man sköter dem ordentligt. Därför kan det också vara en bra idé att investera lite pengar på lite finare varor.

Lycka till!

Kommentarer är stängda